Spar penge på håndværkerregningen når boligen skal energirenoveres

koldby-murer_2014-0406-16Med BoligJobordningen kan du få fradrag på din skattebillet for lønudgiften til din håndværker. Det årlige fradrag er på 15.000 kr. inkl. moms og gælder for udgifter til løn i forbindelse med renovering eller vedligeholdelse af din bolig. Fradraget gælder for alle over 18 år.

Sommerhusejere kan også være med

Håndværkerfradraget gælder også for sommerhuse og fritidshuse, der ikke lejes ud. Hvis du står overfor at skulle renovere dit sommerhus, kan du nu trække lønudgiften til håndværkeren fra i skat.

Håndværkerfradraget genindført

Håndværkerfradraget trådte i kraft 2011, men blev afskaffet i 2014. Det blev genindført med tilbagevirkende kraft for hele 2015. Ordningen er en del af regeringens Vækstplan Danmark og er indført for at øge beskæftigelsen samt gøre det mere økonomisk attraktivt at renovere og vedligeholde boligen. Det er meningen at fradraget skal dække de løn omkostninger der må være ved brug af håndværkere.

Brug for hjælp?

Hvis du er i tvivl om dit projekt er fradragsberettiget eller vil du have overblik over de besparelser du opnår gennem BoligJobordningen, så kontakt Thy energinetværk. Vi hjælper dig gennem tilskudsjunglen og vejleder dig i alt det praktiske angående betaling, fakturering og indberetning til Skat.

Nyttige links